Yeni hasta kabul eden bir huisarts nasıl bulursunuz?
Daily life in NLBiraz utanç verici bir şeyi itiraf etmeliyim: Burada neredeyse iki yıldır yaşıyorum ve hâlâ bir huisartsım yok. Sağlıklıydım, sürekli erteledim ve geçen hafta kötü bir kulak enfeksiyonu geçirdim ve arayacak hiçbir yerim olmadığını fark ettim.
Şimdi bunu düzgün şekilde hallediyorum ve... beklediğimden daha mı zor? Bana en yakın iki muayenehane de yeni hasta almadıklarını söylüyor. Bunu yaşamış insanlara sorularım var:
- Muayenehaneleri tek tek arayıp durdunuz mu, yoksa daha akıllıca bir yol mu var? Bir yerde, yakındaki her yer doluysa zorgverzekeraarınızın size bir muayenehane bulmanıza yardımcı olması gerektiğini okumuştum — bunu gerçekten deneyen oldu mu?
- Kayıt yaptırırken sizden ne istiyorlar? BSN ve sigorta kartı mı, yoksa daha fazlası mı?
- Hausarzt ziyaretinin kendisinin eigen risico’ya dahil olmadığında haklı mıyım? rijksoverheid.nl sitesinde, aile hekimi ziyaretlerinin muaf olduğunu söylüyor (bu yıl 385 €), ama huisartsın istediği kan testleri gibi şeyler yine de sayılabiliyormuş. Sadece sürpriz bir fatura gelmeyeceğinden emin olmak istiyorum.
Ve lütfen bana bunu bu kadar uzun süre bekleyen tek kişinin ben olmadığımı söyleyin.