Ana içeriğe geç
0

OV-chipkaart mı yoksa sadece banka kartınız mı? Öğrendiğim birkaç şey

Daily life in NL
Camila_RdamBrezilya

Buraya taşındığımda bir ay boyunca OV-chipkaart konusunu tamamen görmezden geldim ve tekli biletler aldım. Pahalı bir hataydı. Sonunda neyi öğrendiğimi, aynı dolambaçlı yoldan geçecek birine faydası olur diye paylaşıyorum:

Başta hiç karta ihtiyacınız olmayabilir. OVpay ile normal banka kartınızla ya da telefonunuzla giriş ve çıkış yaparsınız — kayıt yok, sipariş edecek bir şey yok. ovpay.nl adresine bakın. İlk birkaç hafta için bu dürüstçe yeterli.

Sık işe gidip geliyorsanız kişisel bir OV-chipkaart alın. OVpay henüz tüm sezonluk biletler ve seyahat ürünleriyle çalışmıyor, bu yüzden indirim abonelikleri hâlâ karta yükleniyor. Kişisel kartın ücreti €7.50, 5 yıl geçerli ve ov-chipkaart.nl üzerinden sipariş ediyorsunuz. Üzerine abonelik yükleyebilir ve otomatik bakiye yüklemeyi ayarlayabilirsiniz, böylece makinelerde para yüklemekle uğraşmazsınız.

Çıkış yapın. Her zaman. Çıkış yapmayı unutmak, klasik yeni başlayan vergisidir. Sizin için işe yarayan her neyse, zihinsel alarmınızı bulun.

Benim taraftan açık soru: mesela yoğun saatler dışında haftada iki kez tren kullanan biri için hangi NS indirim aboneliği gerçekten işe yarar? ns.nl üzerindeki seçenekler kâğıt üzerinde hepsi birbirine benziyor ve ben tahmin etmektense gidip gelen insanlardan gerçek rakamları duymayı tercih ederim.

0
TomekWrocPolonya

I put my actual journeys from one month into a spreadsheet and compared them with the current subscription prices. The answer changed when even one trip moved into rush hour, so using your own travel history is better than a general recommendation.

0
Natalia_NLİspanya

My beginner mistake was checking in with my phone and trying to check out with the physical bank card. They may use the same account, but the system sees different cards. Always use the same device for both.