0
Sınavları planlama ve bütçeleme: rezervasyon ön süresi, maliyetler, iptal kuralları
Exams (NT2 & KNM)TomekWrocPolonya
Ben inburgering’i gönüllü olarak yapıyorum (AB vatandaşıyım), bu yüzden her şeyin parasını kendim ödüyorum ve son tarihler konusunda beni kimse uyarmıyor. Bu sizi plan yapmaya zorluyor. Kendi sınavlarımı rezerve ederken resmi sitelerde kontrol ettiğim birkaç şey:
Maliyetler
- A2 dil sınavları ve KNM: sınav bölümü başına € 50 (inburgeren.nl).
- Staatsexamen NT2 (B1/B2): bölüm başına € 50, dört bölümün tamamı için € 200 (duo.nl).
Rezervasyon
- KNM ve A2: DigiD ile Mijn Inburgering üzerinden kayıt olun. NT2: duo.nl üzerinden.
- Erken rezervasyon yapın. DUO, sınava gerçekten girebilmeniz için 6 haftadan fazla zaman geçebileceği konusunda uyarıyor.
- İptal süreleri tüm sınavlarda aynı değildir. A2 ve KNM: sınav tarihinden 1 hafta öncesine kadar sınavı değiştirebilir veya iptal edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz (inburgeren.nl). Staatsexamen NT2: geri ödeme alabilmek için sınavı en az 4 hafta önceden iptal etmeniz gerekir (duo.nl).
Ücretsiz pratik materyali
- inburgeren.nl sitesinde A2 seviyesinde ücretsiz resmi deneme sınavları var: okuma için 4, yazma, konuşma ve dinleme için 3’er tane, KNM için 2 tane. Not: konuşma deneme sınavı Safari’de çalışmıyor.
- B1/B2 için staatsexamensnt2.nl üzerinden resmi deneme sınavları var.
Sonuçlar
- KNM ve A2 sonuçları 8 hafta içinde, posta ile ve Mijn Inburgering içinde gelir.
Olası bir yeniden sınav için de bütçe ayırın. Hazır olmadan önce rezervasyon yaparsanız, girişim başına € 50 hızla birikir.