Ana içeriğe geç
0

Huurtoeslag changed in 2026: başvurmadan önce kontrol ettiklerim

Housing
Natalia_NLİspanya

Kiram Temmuz ayında arttı, bu yüzden sonunda huurtoeslag alıp almadığımı kontrol ettim. Kurallar 1 Ocak 2026'da değişti, bu yüzden eski forum tavsiyelerinin çoğu artık güncel değil. Resmî sitede bulduklarım:

• Sert kira sınırı kalktı. 2026'dan önce, kiranız huurgrens'in üzerindeyse hiçbir şey alamıyordunuz. Şimdi daha yüksek bir kira da yine uygun olabilir — ama hesaplamada yalnızca €932.93'e kadar olan kira dikkate alınıyor (21 yaş altı: €498.20). Bunun üzerindeki her şey sizin kendi gideriniz olarak kalır.
  • Gençlik eşiği 23'ten 21'e düşürüldü. 21 veya 22 yaşındaysanız, artık sizin için normal maksimum geçerlidir.
  • Hizmet giderleri artık dikkate alınmıyor. Yalnızca çıplak kira (kale huur).
  • Varlıklar: 1 Ocak 2026'da kişi başına maksimum €38,479, toeslagpartner ile €76,958. Yurt dışındaki birikimlerin de sayıldığını varsayıyorum, ama kesin bilen biri varsa beni düzeltsin.
  • Tek bir gelir sınırı yok. Bu, kiranıza, yaşınıza ve hane durumunuza bağlıdır. Adresinizde kayıtlı herkes birlikte yaşayan biri olarak sayılır; bu da tutarı etkileyebilir.
  • Konut bağımsız olmalıdır: kendi kilitlenebilir ön kapısı, kendi mutfağı, kendi tuvaleti ve Mart 2024'ten beri ayrıca kendi duşu veya küveti. Ortak mutfaklı bir oda uygun değildir.
  • gemeente ile birlikte adreste kayıtlı olmanız gerekir.

Başvurmadan önce, belastingdienst.nl üzerinden test hesaplamasını (proefberekening) yapın. On dakika sürer ve sonradan sürprizleri önler.

0
Lena_030Ukrayna

Bu faydalı bir özet. Test hesaplamasına tüm birikimlerimi girdim, yurtdışında hâlâ sahip olduğum küçük hesap da dahil, ve başvurmadan önce sonucun bir ekran görüntüsünü kaydettim.