Ana içeriğe geç
0

Part-time çalışırken 3 yıllık inburgering son tarihinden endişeleniyorum

Inburgering
Lena_030Ukrayna

Herkese merhaba! DUO’dan mektubumu aldım — inburgering için 3 yılım var ve açıkçası son tarih beni sınavların kendisinden daha çok strese sokuyor. Part-time çalışıyorum ve haftada iki akşam Hollandaca kursuma gidiyorum, bu yüzden ilerleme umduğumdan daha yavaş.

inburgeren.nl’de ekstra süre hakkındaki sayfayı buldum (https://www.inburgeren.nl/extra-tijd/). Doğru anladıysam, 2021 yasasına göre süreniz en az 2,5 yıl önce başladıysa, planınızdaki seviyede 4 dil sınavından en az 2’sini zaten geçtiyseniz, KNM, PVT ve MAP bittiyse ve kurs saatlerinizi takip ettiyseniz 6 ay ek süre alabiliyorsunuz. Buradakilerden biri bunu gerçekten DUO üzerinden başvurdu mu? Cevabı ne kadar sürede aldınız ve zor muydu?

Ayrıca pratik bir soru: Okuduğuma göre kayıt olduktan sonra sınava girebilmek 6 haftadan fazla sürebiliyormuş. O yüzden sınavlarınızı planlarken, son tarihten geriye doğru büyük bir pay bırakarak mı planladınız? Yoksa hazır hissettiğinizde birer birer mi aldınız?

Bu kadar çok soru sorduğum için kusura bakmayın. Aslında sadece çalışırken bunu başarabilen insanlar olduğunu duymak istiyorum. Her türlü deneyim hoş karşılanır!

0
ahmed_dhFas

Benim için boş bir hafta sonunu beklemektense küçük bir haftalık plan daha iyiydi. Akşam yemeğinden sonra yirmi dakika çalıştım ve kendimi tamamen hazır hissetmeden önce ilk sınavı ayarladım. Bir tarih belirlemek planı gerçek kıldı.

0
Natalia_NLİspanya

Ben de eski bir mektuptaki tarihten tahmin yürütmek yerine DUO’yu arardım. Bana kişisel zaman çizelgemi net bir şekilde açıkladılar ve tüm son tarihleri tek bir takvime yazmak bunu çok daha az bunaltıcı hale getirdi.

Part-time çalışırken 3 yıllık inburgering son tarihinden endişeleniyorum