Ana içeriğe geç
0

Yarı zamanlı bir işle zorgtoeslag — bu aslında nasıl çalışıyor?

Money & benefits
Camila_RdamBrezilya

Herkese merhaba! Bir iş arkadaşım, yarı zamanlı çalıştığım ve gelirim yüksek olmadığı için zorgtoeslag (sağlık yardımı) alma hakkım olabileceğini söyledi. Hollanda sağlık sigortamın ücretini her ay ödüyorum ve dürüst olmak gerekirse bu bütçemin büyük bir kısmını oluşturuyor, bu yüzden bu gerçekten çok yardımcı olurdu.

belastingdienst.nl sitesine baktım ve 2026 için bekâr biriyseniz gelir sınırı yıllık €40,857. Benim gelirim bunun oldukça altında. Ama yine de sorularım var:

• Gelirinize tüm yıl boyunca mı bakıyorlar? Çalışma saatlerim bazen değişiyor, bu yüzden tam yıllık gelirimi önceden bilmiyorum.
  • Tahmin ettiğimden daha fazla kazanırsam ne olur? Daha sonra parayı geri ödemeniz istenebileceğini okudum ve bu beni biraz korkutuyor. Bunu nasıl önlersiniz?
  • Hâlâ şimdi, yılın ortasında başvurabilir miyim, yoksa bunu Ocak ayında mı yapmış olmam gerekiyordu?
  • Mijn Toeslagen üzerinden DigiD ile başvuru yapmak basit mi, yoksa kağıt form da var mı?

Burada bunu zaten alan biri varsa, nasıl gittiğini duymayı çok isterim. Tutar, proefberekening (deneme hesabı) ile gösterilenle eşleşti mi? Teşekkürler!

0
Lena_030Ukrayna

I applied during the year. When my hours changed, I updated the income estimate in Mijn Toeslagen instead of waiting for the final calculation. I also keep a small buffer in case the estimate was still too low.