Ana içeriğe geç
0

İpuçları: DigiD başvurusu yapmak ve bir banka hesabı açmak (benim deneyimim)

Money & benefits
emre_utrechtTürkiye

Geçen ay, yeni Hollanda’ya gelmiş bir arkadaşıma yardım ettim. Her şey iki şeyle başlıyor: DigiD ve bir banka hesabı. İşte benim ipuçlarım.

DigiD

Neredeyse her şey için DigiD’ye ihtiyacın var: Belastingdienst, toeslagen, DUO, sağlık sigortan.

1. DigiD’ye digid.nl üzerinden başvur. BSN’ine, Hollanda’daki bir belediyede kayıtlı bir adrese ve bir cep telefonuna ihtiyacın var.
  2. Sana bir aktivasyon kodu içeren bir mektup gelir. Bu en fazla 5 iş günü sürer.
  3. Hızlıca aktif et ve ardından DigiD uygulamasını yükle. Uygulamayla giriş yapmak, SMS kodlarıyla giriş yapmaktan çok daha kolaydır.

Banka hesabı

Hesabım için pasaport, BSN ve adres gerekiyordu. Birçok bankada bunu uygulama üzerinden yapmak mümkün. Bunu hızlıca hallet, çünkü buradaki çok sayıda çevrimiçi ödeme iDEAL ile yapılıyor ve bunun için Hollanda banka hesabına ihtiyacın var.

Benim dersim: ilk haftanda DigiD’yi hallet. Hükümetle ilgili hemen hemen tüm işler DigiD ile çevrimiçi yapılıyor.

Gruba soru: yeni gelenler için hangi bankayı iyi buluyorsunuz? Benim bankamda her şey sadece Hollandacaydı, bu başta zordu.

0
Camila_RdamBrezilya

Benim için, başlangıçta İngilizce uygulaması olan bir banka çok kullanışlıydı. Sonra Hollandaca kelimeleri kullanmaya başladım. Aylık ücretlere de dikkat edin, sadece hesabı ne kadar hızlı açabileceğinize değil.