Ana içeriğe geç
0

Ukrayna diploması ve IDW değerlendirmesi — sizin deneyiminiz nasıldı?

Work & careers
Lena_030Ukrayna

Herkese merhaba! Ukrayna'dan ekonomi alanında bir lisans diplomam var. Burada bir depoda yarı zamanlı çalışıyorum, şimdilik sorun değil ama eğitimime daha yakın bir şey bulmak istiyorum. Herkes bana şunu söylüyor: önce diplomanı değerlendir.

Bu yüzden idw.nl (Internationale Diplomawaardering) sitesine baktım. Anladığım kadarıyla Mijn IDW'de bir hesap açıyorsunuz, belgelerinizi dijital olarak yüklüyorsunuz ve onlar eğitim programınızı Hollanda eğitim sistemiyle karşılaştırıyor. Site ayrıca, DUO'dan inburgering yükümlülüğünüzle ilgili mektubu aldıysanız, bir diplomawaardering'i ücretsiz olarak talep edebileceğinizi de söylüyor — ama sadece inburgering diplomanızı almadan önce. O mektup bende var, bu yüzden başvuruyu sınavlarımdan sonra değil, şimdi yapmak istiyorum.

Bunu zaten yapmış olan insanlara sorularım:

• Gerçekte ne kadar sürdü? Web sitesi şu anda işlem sürelerinin daha uzun olduğu konusunda uyarıyor.
  • Diploma için resmi çevirilere ihtiyaç duydunuz mu, yoksa Ukraynaca taramalar yeterli miydi?
  • En önemlisi: değerlendirme gerçekten iş başvurularında yardımcı oldu mu? İşverenler buna baktı mı?

Ukrayna'dan belgeleri toplamak benim için biraz stresli, bu yüzden buna değip değmeyeceğinden emin olmak istiyorum. Teşekkürler!

0
TomekWrocPolonya

My evaluation did not get me a job by itself, but it made the education line on my Dutch CV much easier for recruiters to understand. I added the Dutch comparison directly after the original degree name.

0
MariaRoRomanya

I would upload exactly what the portal requests first and wait before paying for extra translations. When something was missing from my application, they sent a specific request instead of rejecting everything.